in

Tak Boleh Login MySejahtera / Invalid ID. Ini Cara Reset Password & Email

reset mysejahtera
ADVERTISEMENT

MySejahtera problem?
MySejahtera lupa password ?
Tapi tak boleh nak reset password pakai apps MySejahtera?

Ramai yang tak boleh login dan dapat paparan macam ni di bawah ni, tapi tak boleh reset pakai apps MySejahtera di handphone.

Di sini kami kongsikan link untuk reset password dan apa nak buat jika masih tak boleh login disebabkan masalah invalid ID.

ADVERTISEMENT

Cara Reset Semula Password MySejahtera

  1. Masuk link ni untuk reset semula password: https://mysejahtera.malaysia.gov.my/register/forgotUserPassword
  2. PENTING: BUKA MELALUI BROWSER (GOOGLE CHROME). JANGAN BUKA MELALUI APPS.
  3. Lepas tu awal permulaan nombor telefon anda wajib letak nombor 6. (Key in format MYSJID 601xxxxxxx)
  4. Setelah itu akan sampai satu mesej kpd nombor anda yang disertakan link. Klik saja pada link itu dan dia akan bawa anda untuk tetapkan password baru.
  5. Nanti bila dah tetapkan password baru tu anda login je dalam apps MySejahtera macam biasa.
reset mysejahtera

Masukkan no telefon anda beserta nombor 6 di depan. (Key in format MYSJID 601xxxxxxx)

reset mysejahtera

Login semula bila dah berjaya.

JIKA MASIH TAK BERJAYA, INI CARA PADAM MYSJ ID EMAIL

Request manual melalui FB/Twitter MYSJ.

Admin akan reply minta IC / Passport untuk verify akaun anda.

Boleh guna template ni

Bantuan MySejahtera : PADAM AKAUN

Hi Team MySejahtera,
ID pengguna berdaftar saya adalah emel.
Alamat e-mel:

User ID: [email protected]
No KP/Passport:

ATAU

Terus ke Helpdesk di pautan https://mysejahtera.malaysia.gov.my/help/profile/ (Rujuk: Cara Padam Akaun MySejahtera Lama & Kemaskini E-mel / Telefon / IC )

Harap membantu kalian.

Jangan lupa komen dekat sini jika anda sudah berjaya ok. Kita mahu lihat berapa ramai yang berjaya dengan cara ini.

Jika ada cara alternatif, bolehlah dikongsikan di ruangan komen.

Baca juga:

TERIMA KASIH.

(Kredit: Atika Azali)

Written by badra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

celery racun

Awas, 1620kg Celery Diimport Dari China Dikesan Mengandungi Racun Perosak – KKM

niat ganti puasa

Lafaz Niat Puasa Qadha (Ganti Puasa Ramadhan)