in

Senarai Homestay Perlis & Chalet Dengan Pool (Terkini 2022)

homestay perlis
ADVERTISEMENT

Senarai Terkini Penginapan / Homestay / Chalet Berkolam Mandi Sekitar Negeri Perlis

Jangan ingat negeri kecil tak ada tarikan tau!

Tahukah anda, ada banyak penginapan menarik untuk anda bersantai bersama keluarga di negeri Perlis ini.

Boleh buat gathering dengan kawan-kawan, reunion hari keluarga dan juga sesuai sekadar untuk bercuti bersama keluarga terdekat.

Jom tengok senarai homestay / penginapan di Perlis yang dilengkapi dengan kolam renang / swimming pool.

1. Panggas Village, Panggas, Chuping

Homestay 8 bilik dengan kolam renang yang terletak dalam kawasan kampung yang aman damai.

Cantik dan sesuai untuk gathering atau bersantai dengan family.

Facebook Page : https://www.facebook.com/panggasvillage/

2. KTH Homestay, Mata Ayer

ADVERTISEMENT

Di sini terdapat 3 unit Homestay:-

  • KTHA 2 bilik 1ac- RM180
  • KTH21H 3 bilik 2 ac – RM200
  • KTH21J bilik 2 ac – RM200
homestay perlis

Facebook Page : https://www.facebook.com/KTH-Homestay-Chalet-Mata-Ayer-Perlis-373473616461831/

3. Inapan Desa Permai, Bintong, Kangar

  • MEMPUNYAI PENDINGIN HAWA
  • SUASANA KAMPUNG
  • VIEW SAWAH PADI
  • SATU TILAM QUEEN
  • SATU TILAM SINGLE
  • TV
  • BILIK AIR
  • AIRCOND
homestay perlis

Facebook Page : https://www.facebook.com/inapan.desapermai.1

4. Lot Seribu Homes, Simpang Empat

Di sini terdapat 2 kategori perkhidmatan.

1. Pakej 3 in 1:

Untuk penginap yang memerlukan kolam. Nilai pakej termasuk 3 unit bilik standard + kolam + dapur serta bbq ( private pool ) Sila buat tempahan awal.

2. Familyroom : Untuk penginap yg ada urusan kerja dan tidak memerlukan kolam.

* Kategori 1 boleh menambah unit family jika berkeperluan.

* Jika kategori 1 tiada tempahan pada hari tersebut, maka penginap lain berpeluang untuk menggunakan kolam dan bilik standard akan dibuka untuk pelanggan ” walk in” kecuali pada hujung minggu, cuti umum dan cuti sekolah.

homestay perlis

Facebook page : https://www.facebook.com/Lot1000roomstay/

5. Aisy Homestay, Kg Tebok, Arau

Aisy Homestay ada 3 bilik.

(2 bilik besar + 1 bilik kecil)

*BILIK BESAR – KATIL QUEEN* AIRCOND & KIPAS

*BILIK KECIL – KATIL SUPER SINGLE ,KIPAS*

PRIVATE POOL – Tidak berkongsi dengan guest lain.

Lokasi : Kampung Tebok Simpang Ampat Perlis (https://goo.gl/maps/ZfBiJznvoWCVRKJb9)

homestay perlis

Facebook page : https://www.facebook.com/aisyprivatepoolperlis/

6. LJ Homestay, Arau

LJ Homestay adalah sebuah homestay yang dikelilingi sawah padi ..Bukan sekadar tempat persinggahan, ia pasti menggamit memori anda di sini!

Kemudahan & fasiliti:

  • kolam renang
  • Dewan, Bilik siminar, Dorm (berhawa dingin)
  • 6 bilik
  • Bilik air di setiap bilik
  • Aircond setiap bilik
  • Bilik Air diluar
  • Dapur dan peralatan yg lengkap tanpa caj
  • Tempat BBQ
  • 4 bilik 2 katil queen
  • 2 bilik 1 katil queen
  • Ruang bilik yg luas
  • Ruang solat
  • Sejadah + Telekong
  • Washing Machine
  • TV + Njoi setiap bilik
  • Keetle
  • Toto + bantal extra
  • Tempat Parking
  • Kaw. yang nyaman dan sunyi
  • Kaw. sawah padi
  • Memancing
  • Kaw Lapang utk sukaneka
  • Tempat makan dan jamuan
  • Perkhidmatan katering
  • Kurang 5 minit ke :
    • Kedai runcit
    • Kedai Makan
    • Masjid

Lokasi: Tambun tulang, Arau Perlis

Terletak 10 – 15 minit dari:

  • Pekan Arau
  • UITM
  • UNIMAP
  • POLITEKNIK ARAU
homestay perlis

Facebook Page : https://www.facebook.com/LJHomestay/

7. Homestay Al-hambra, Beseri

Homestay yang berada dalam kawasan perkampungan
» selesa dan nyaman
» mempunyai 4 bilik

Facebook Page : https://www.facebook.com/Homestay-Al-hambra-1102234449881498/

8. Araza Homestay, Arau

Araza Homestay ini menyediakan perkhidmatan sewa bilik, Homestay, Roomstay dan kolam mandi.

homestay perlis

Facebook Page : https://www.facebook.com/Araza-Homestay-Perlis-1897071806988441/

9. Sepat Biru Park Behor Mali, Kangar

homestay perlis
homestay perlis

Facebook Page : https://www.facebook.com/Sepat-Biru-Park-Boq-Mali-Homestay-100217985653381/

10. Orang Orang Village, Kangar

homestay perlis
homestay perlis

https://www.facebook.com/Orang-Orang-Village-104295464998209/

11. Mirnaz Roomstay, Alor Sena

https://www.facebook.com/mirnazroomstay

12. My Home Village Resort and Pool, Arau

MY HOME VILLAGE terletak berselebahan Lebuhraya Changlun – Kuala Perlis di Bandar Di Raja Arau.

Kalau tak menginap, boleh juga masuk untuk mandi sahaja (walk-in) dengan bayaran berikut:

Tiket masuk

  • RM15 dewasa
  • RM7 kanak2 bawah 12 tahun

Pool dibuka untuk walk-in dari pukul 4 petang hingga 11 malam.

  • Sesi petang 4 petang hingga 7 malam
  • Sesi malam 8 malam hingga 11 malam

Facebook page : https://www.facebook.com/My-Home-Village-Resort-and-Pool-100869055889361/

13. Yanies Rest House, Kubang Siput, Pauh

Merancang percutian ke Perlis namun belum temui penginapan yang menarik dan memiliki kemudahan akses ke suatu lokasi?

Yanies Rest House Chalet and Pool yang terletak di Kubang Siput,Pauh menawarkan pelanggan kemudahan akses ke Institut Pendidikan (PTSS, MRSM, UniMAP, UiTM) dan pekan (Kodiang, Pauh, Arau) dengan jarak masa 5 ke 15 minit sahaja.

Facebook Page : https://www.facebook.com/yaniesresthouse

14. Kebun Mangga Harumanis Wan Pa, Wang Ulu, Bintong

Ada empat buah homestay semuanya. Homestay Wan Pa berkonsepkan tradisional ( toilet kat luar taw dah macam di Bali!). Yang lain berkonsep moden- Homestay Mat Yatim, Homestay Che Lian, Homestay Saadiah. Rate harga dari rm150-300 semalam.

Kat sini ada juga tasik kecil dan kolam ikan. Boleh buat aktiviti seperti berkayak, stand up paddle dan kayuh kincir air. Seronok sangat bawa family & Anak-anak bersantai. Dan banyak juga port untuk bergambar (OOTD) disini. Hampir setiap sudut nak bergambar!!!

Lokasi Kebun Mangga Harumanis Wan Pa FB: https://maps.app.goo.gl/oRiw64ExcpH95QGu6

Facebook Page : https://www.facebook.com/KebunManggaHarumanisWanPa/

15.Kaseh Homestay & Roomstay, Jejawi Dalam, Arau

https://www.facebook.com/kasehhomestayroomstay/

16. Inapan d Kolam, Kg Syed Omar, Bintong

HOMESTAY TERAPUNG YANG TERLINDUNG

Inapan d kolam ialah sebuah rumah kayu mempunyai 2 bilik ruang tamu yang agak luas, setiap bilik dilengkapi dengan aircond dan kipas.

Terletak dalam kawasan bendang, dikelilingi oleh ladang harum manis.

Menariknya, homestay ini dibina di atas kolam yang airnya sangat jernih (sumber mata air). Terdapat 2 bilik penginapan dengan ruang tamu dan dapur yang selesa (dilengkapi dengan peralatan yang lengkap) tetapi tanpa penghawa dingin.

Homestay ini boleh memuatkan antara 6 – 8 orang. Ia juga mempunyai kolam renang sesuai untuk kanak-kanak dan ruang BBQ. Ia mula beroperasi dalam bulan Januari 2022 lalu.

Turut disediakan dengan peralatan memasak, peti sejuk, mesin basuh.

Pasangan suami isteri yang ramah dan mesra juga menjalankan aktiviti ternakan itik dan kambing disamping tanaman mempelam dan sebagainya.

http://www.wasap.my/601132692173

Facebook Page : Roslan Hussain

17. Aziqa Homestay & Roomstay

Facebook Page: https://www.facebook.com/AZIQA-HomestayRoomstay-with-pool-108373181878055/

18. Agro Homestay & Nursery, Titi Tinggi

Roomstay 6 bilik ini dilengkapi dengan kolam mandi dewasa serta kanak-kanak.

Facebook Page: https://www.facebook.com/agrohomestayperlis/

19. S Villa Rest House, Kangar

Merupakan sebuah Villa yang mempunyai 4 bilik tidur (Berhawa Dingin) & 3 bilik

Facebook Page : https://www.facebook.com/S-Villa-RestHouse-110726368118784/

20. Kak Lins Homestay, Pauh, Perlis

Suasana Desa. Atas Tanah Persendirian. Ada Private Pool dan BBQ Port.
Berdekatan Politeknik, Unimap.

https://www.facebook.com/Kak-Lins-Homestay-Perlis-with-pool-244507496451902/

21. Gua Kelam Chalet, Kaki Bukit, Perlis

Facebook : https://www.facebook.com/guakelamchaletperlis/

Laman web: https://www.guakelamchaletperlis.com/

Baca juga: The Bentong Farm: Lokasi, Harga Tiket, Waktu Operasi Petting Zoo

Written by badra

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Ibu Tinggalkan Nota Sebelum Terjun Laut Bersama Anak

program perumahan rakyat keluarga malaysia prkm

Permohonan Perumahan Rakyat Keluarga Malaysia (PRKM)