[VIDEO] Kanvas Lori Tercabut, Penunggang Motosikal Hampir Digilis Treler

Kuala Lumpur: Polis sedang mengesan pemilik perakam video (dashcam) memaparkan kanvas lori tercabut dan melayang ke arah penunggang serta pembonceng motosikal di belakangnya menyebabkan mereka hampir digilis treler.

Kejadian yang tular di media sosial itu dipercayai berlaku di Kilometer (KM) 33.5 Jalan Puchong berhampiran susur menghala Kajang, dekat Sepang, pada 8 pagi semalam.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Selangor, Superintendan Azman Shari’at berkata, setakat ini, pihaknya tidak menerima sebarang laporan daripada pemandu kenderaan dan mangsa terbabit.

“Kanvas lori yang tercabut itu menyebabkan penglihatan individu berkenaan terhalang dan motosikal ditunggang mereka terlanggar sisi kanan treler di lorong kiri sebelum terjatuh.

“Identiti pemandu, mangsa dan nombor pendaftaran kenderaan berkaitan masih belum dipastikan lagi,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Katanya, kes disiasat mengikut Seksyen 42 Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987.

Video tular berdurasi 45 saat itu antara lain menunjukkan kanvas lori melayang dan ‘membalut’ badan dua individu yang sedang menaiki motosikal sebelum hilang kawalan dan terlanggar tayar treler bergerak laju.

*Sumber berita: Harian Metro

*Sumber video: Orang awam

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL: