Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin

Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin | Kezaliman yang dilakukan oleh Zionis Israel kepada Palestin telah berlaku selama berdekad-dekad dan patut dihentikan. 

Sejak kebelakangan ini, semakin ramai individu mula menyedari dan mengambil tahu mengenai kezaliman yang berlaku di Palestin. 

Ramai artis, selebriti atau individu yang mempunyai nama besar di mata dunia tidak gentar menunjukkan sokongan dan turut bersolidari bersama Palestin. 

Berikut adalah beberapa bintang dan artis ternama yang menggunakan pengaruh mereka untuk bersuara dan menyatakan sokongan terhadap Palestin. 

BACA JUGA: Masjid Al-Aqsa & Kepentingan Palestin Kepada Umat Islam

Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin

1. Bella, Gigi Hadid

Kedua nama ini tidak asing lagi dalam perjuangan menyokong Palestin. Bella dan Gigi Hadid adalah model ternama di Amerika Syarikat yang berketurunan Palestin.

Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin

2. The Weeknd

Penyanyi popular ini juga tidak gentar menunjukkan sokongannya kepada Palestin dengan memuat naik beberapa hantaran di Instagram serta mengulang siar hantaran yang menunjukkan sokongan terhadap rakyat Palestin. 

3. Natalie Portman

Walaupun berketurunan Yahudi, Natalie Portman turut tidak ketinggalan menyatakan sokongan terhadap Palestin Ini jelas membuktikan bahawa isu Palestin ini bukanlah isu agama tetapi isu KEMANUSIAAN.

4. Dua Lipa

Penyanyi pop Inggeris, Dua Lipa turut menyatakan sokongannya terhadap Palestin secara terang-terangan tanpa gentar. Dua Lipa turut menyatakan bahawa dia percaya setiap orang Yahudi, Muslim dan Kristian mempunyai hak untuk hidup dalam keamanan sebagai warganegara setaraf dengan negara yang mereka pilih. 

5. Roger Waters

Anggota kumpulan rock Pink Floyd ini juga salah satu artis ternama yang lantang menyatakan sokongan terhadap Palestin. 

6. Mia Khalifa

Artis berketurunan Lubnan ini juga adalah antara yang paling lantang bersuara mengutuk kekejaman Rejim Zionis. 

7. Selena Gomez

Penyanyi terkenal ini menggunakan akaunInstagram-nya untuk menyeru perdamaian dan sokongan terhadap krisis kemanusian yang berlaku di Gaza. 

Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin

8.  Zayn Malik

Tidak segan-segan menggunakan hashtag “#FreePalestine”, Zayn Malik menggunakan pengaruhnya untuk menyebarkan mengenai Palestin kepada jutaan pengikutnya. 

9. Viola Davis

Keterbukaan artis ini dalam menyokong Palestin mendapat banyak pujian bahkan tentangan daripada pelbagai pihak namun Viola Davis tetap dengan pendiriannya bersama Palestin. 

10. Hailey

Isteri penyanyi terkenal ini juga menyatakan sokongannya kepada Palestin dan membuka tabung derma untuk kanak-kanak Palestin melalui organisasi “Palestine Children’s Relief Fund”.

Senarai Artis Luar Negara Sokong Palestin

Kesimpulan

Sokongan terhadap Palestin dalam kalangan individu terkenal seperti artis, selebriti dan seumpamanya sedikit sebanyak dapat memberi impak terhadap kesedaran pengikut mereka mengenai apa yang terjadi di Palestin. 

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL: