Gangguan Air Di 130 Kawasan Klang, Shah Alam & Petaling Mulai 1.00pm

Gangguan Air Selangor 29 Disember 2020

Air Selangor telah memaklumkan bahawa Penduduk di wilayah Klang, Shah Alam dan Petaling akan menghadapi gangguan air yang tidak dijadualkan untuk memberi laluan kepada pembaikan kecemasan.

Gangguan air ini adalah susulan paip utama yang terletak di Bulatan Persiaran Tengku Ampuan di Seksyen 15, Shah Alam telah pecah.

Untuk memastikan proses pembaikan berjalan lancar, bekalan air akan terganggu di 58 kawasan di Wilayah Klang / Shah Alam dan 72 kawasan di Wilayah Petaling mulai jam 1 tengah hari ini (29 Disember).

gangguan-air-selangor-29-disember-1

Air Selangor dalam kenyataan rasmi mengatakan bahawa pembaikan dijangka selesai sepenuhnya pada jam 9 malam pada hari yang sama dan bekalan air akan disambung semula.

Walau bagaimanapun, pemulihan bekalan air berbeza dari satu kawasan ke daerah lain, bergantung pada lokasinya.

Berikut adalah senarai lokasi yang terjejas:

Pengguna disarankan menyimpan bekalan air secukupnya dan menggunakan air secara berhemat sepanjang tempoh gangguan air tidak berjadual ini.

Air Selangor akan memaklumkan perkembangan berkaitan kerja pembaikan ini dari semasa ke semasa menerusi medium komunikasi rasmi iaitu aplikasi Air Selangor, Twitter, Facebook dan Instagram Air Selangor dan laman sesawang www.airselangor.com.

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL: