Tips Pilih Kasut Berlari. Ini Jenama Yang Patut Jadi Pilihan Anda

Aktiviti sukan semakin mendapat tempat dikalangan rakyat Malaysia terutamanya selepas Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang bermula pada awal Mac tahun 2020 ditamatkan dan digantikan dengan PKPB atau PKPP.

Antara sukan yang semakin diminati adalah sukan berlari. Nak berlari ni bukan boleh suka-suka pakai kasut yang kita rasa sesuai. Nak berlari sebenarnya ada kasut yang direka untuk berlari supaya kaki kita tidak sakit dan selesa.

Kali ini kami nak kongsikan kepada anda tips memilih kasut untuk berlari.

Bentuk Tapak Kaki

Antara cara mudah untuk tentukan jenis tapak kaki anda ialah dengan melakukan wet test. Basahkan kedua-dua tapak kaki dan tekapkan ke lantai atau kertas. Kemudian alihkan dan lihat mana satukah jenis tapak kaki anda seperti di bawah ini.

Pola Larian

Cara larian juga memainkan peranan dalam pemilihan kasut. Sama ada anda jenis tapak kaki sentuh lantai di bahagian tengah, belakang luar atau dalam. Lihat seperti gambar di bawah ini

Kepada anda yang sedang mencari kasut lari yang sesuai dengan anda, di LAZADA kini, Sport Planet sedang membuat promosi sehingga 79% untuk jenama terkenal seperti Puma, Adidas, Nike dan Reebok. Jom sambar!

Promosi Kasut Di Sport Planet Lazada!

1 – Nike Men Flex Experience Rn 7 (19%)

2 – adidas Men Ultraboost Mid Running (55%)

3 – Reebok Women Furylite Mesh Chalk Sneakers (63%)

4 – Puma Men RS-X³ Puzzle Trainer (64%)

5 – Puma Women LQDCELL Hydra (66%)

6 – Puma Women Thunder Colour Block Trainers (66%)

7 – adidas Men EQT Support RF PK (67%)

8 – adidas Unisex YUNG-96 (67%)

9 – Puma Women Muse X-2 Sneaker (68%)

10 – adidas Men NMD_XR1 WINTER MID (79%)

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL: