in

Resepi Kuih Rose Rangup. Hanya Menggunakan Pengisar Sahaja!

ADVERTISEMENT

Selain Biskut Bangkit, Bahulu, Biskut kacang, dan lain-lain, Kuih Rose juga adalah antara salah satu biskut Raya yang lama sejak zaman nenek moyang kita dahulu.

Kuih Rose ini bukan sahaja boleh dimakan ketika di Hari raya, ia juga boleh menjadi kudapan dihari biasa.

ADVERTISEMENT

Ini kerana rasa yang lemak dan rangup membuatkan seseorang itu ingin berulang-ulang makan lagi.

Disini kami kongsikan kepada anda cara dan Resepi Kuih Rose yang boleh anda ikuti.

Resepi Kuih Rose Rangup.

Resepi Kuih Rose Rangup.

3 from 8 votes

Bahan-Bahan

  • 5 biji telur A

  • 250 gram tepung pulut

  • 250 gram tepung jagung

  • 200 ml santan

  • 150 ml air

  • 200 gram gula

  • Minyak masak untuk menggoreng

cara-cara

  • Kisarkan kesemua bahan sehingga sebati.
  • Kemudian panaskan minyak dan celup acuan di dalam yang minyak panas.
  • Selepas itu, celupkan acuan yang panas tadi kedalam bancuhan tepung.
  • Akhir sekali gorengkan sehingga masak.

Jom cuba Resepi Nasi Goreng Cili Padi. Ada Rahsia Di Sebalik Kesedapannya!

Kredit: Haliza Jeran

Written by rina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

pkpd selangor terkini

PKPD Selangor Dilanjutkan Atau Tidak, Akan Diumumkan Hari Ini

Valve Melancarkan Konsol Pertama Mereka? Ketahui Lebih Lanjut Disini