in

Resepi Biskut Arab Cair Di Mulut. Hanya 3 Bahan Sahaja!

ADVERTISEMENT

Menjelang saja Hari Raya, pasti Biskut Arab akan menjadi pilihan utama kerana rasanya yang sedap dan paling penting pembuatan nya sangat mudah.

Mana tidaknya, hanya menggunakan 3 bahan sahaja untk menghasilkan biskut yang cair dimulut ini.

Disini kami kongsikan kepada anda Resepi Biskut Arab yang cair dimulut.

Resepi Biskut Arab Cair Di Mulut. Hanya 3 Bahan Sahaja!

4 from 7 votes

Bahan-Bahan

  • 200g minyak sapi

  • 1/2 kilo tepung gandum

  • 1/2 cawan gula kisar

  • Susu nespray untuk digolek di permukaan biskut

cara-cara

  • Cairkan minyak sapi. Ketepikan.
  • Gaulkan tepung dengan gula yang telah dikisar.
  • Masukkan minyak sapi. Uli2 sampai sebati. Pastikan doh tidak melekat ditangan, tapi jangan terlalu keras. Sbb kita nak menghasilkan biskut yang cair dalam mulut.
  • Sedia digentel bulat.
  • Bakar dengan suhu 180°c selama 20minit.
  • Angkat biskut dan golek-golekkan dalam susu tepung ketika masih panas2. Baru melekat elok.
  • Sedia disimpan selepas biskut sejuk ya.

Notes

  • Boleh dihias dengan buah ceri atau ikut kretiviti masing-masing.
  • Guna susu Nespray untuk dapatkan rasa yang sedap.
  • Bagi yang ingin rasa lebih manis, boleh tambahkan gula kastor dalam susu tepung yang akn kita guna untuk golek biskut nanti. Atau boleh tambahkan sukatan gula dalam bancuhan doh.
  • Kalau lembik, tambahkan tepung. Kalau keras, tambahkan minyak sapi.

Jom cuba Resepi Nasi Goreng Tomyam Seafood. Untuk 4-5 Orang Makan!

Kredit: Miera Nordin

Written by rina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bakul prihatin negara

Bakul Prihatin Negara : Syarat, Cara Permohonan & Muat Turun Borang

Amazfit Melancarkan Secara Rasmi “Amazfit Powerbuds Pro”