MYDIN Halalkan Kes Pecah Masuk Demi Kelangsungan Hidup

KES PECAH MASUK MYDIN KETIKA BANJIR: Ameer menjelaskan beliau tidak menyokong perbuatan mencuri / pecah masuk premis, namun dalam keadaan darurat, mungkin mangsa banjir tiada pilihan.

KUALA LUMPUR : Susulan insiden pecah masuk ke premis gedung pasaraya besar, Mydin, Pengarah Urusan Mydin Holdings Berhad, Datuk Ameer Ali Mydin menghalalkan mereka yang melakukan perkara tersebut demi kelangsungan hidup.

Dalam satu kenyataan hari ini, Ameer menjelaskan beliau tidak menyokong perbuatan mencuri, namun dalam keadaan darurat, mungkin mangsa banjir tiada pilihan dan terpaksa melakukan perbuatan tersebut.

Pecah masuk mydin

“Saya ingin memberi maklum balas mengenai insiden pecah mauk ke premis Mydin Mart yang hangat dibincangkan di media sosial, media tempatan dan sebagainya.

“Sejujurnya saya tidak menyokong perbuatan mencuri, namun dalam keadaan darurat mungkin mereka tiada pilihan dan terpaksa melakukan perbuatan tersebut demi kelangsungan hidup.

“Dengan seikhlas hati, saya menghalalkan mereka yang melakukan perbuatan tersebut dengan niat meneruskan kelangsungan hidup akibat bantuan yang tiba lambat dan bukan dengan niat yang sebaliknya,” jelasnya.

Beliau turut menyatakan tersebut dan simpati dengan insiden bencana banjir teruk yang melanda terutama ketika negara masih bergelut dengan pandemik COVID-19.

Baca juga:

Cawangan Mydin Mart, Sri Muda, Shah Alam turut musnah akibat banjir pada 18 Disember 2021 dan mengakibatkan kerugian jutaan ringgit.

Terdahulu, tular di media sosial Mydin “dirompak” oleh mangsa banjir susulan kekurangan bekalan makanan dan sebagainya dan kekangan mendapatkan bantuan asas.

Beliau turut memohon rakyat Malaysia untuk memanjatkan doa kepada Allah SWT agar mangsa terselamat dan bencana banjir dan pandemik pulih seperti biasa.

Rata-rata rakyat Malaysia memuji tindakan pihak MYDIN dan turut mendoakan kejayaan Mydin dalam perniagaan mereka.

Sumber: Mydin Malaysia, Astro Awani

SHARE DI WHATSAPP ATAU MEDIA SOSIAL: