in

Resepi Bingka Labu Kemboja. Lembut Dan Sedap!

ADVERTISEMENT

Selain masak lemak, labu juga boleh dibuat kuih bingka.

ADVERTISEMENT

Ternyata bingka labu ini lebih sedap dan berlemak manis.

Cara penyediaannya pon mudah saja, disini kami kongsikan Resepi Bingka LAbu Kemboja yang boleh anda ikuti.

Resepi Bingka Labu.

Resepi Bingka Labu.

3 from 11 votes

Bahan-Bahan

  • 1 cawan tepung gandum

  • 1 cawan susu cair

  • 1 cawan santan pekat

  • 1 cawan gula pasir

  • 200 gram labu

  • 3 biji telur

  • 2 sb minyak masukan dalam loyang

  • 1 sk garam

  • 1 sk minyak sapi gee .

  • Sedikit bijan

cara-cara

  • Rebus dan dilecekkan labu sehingga hancur.
  • Kemudian kisar kesemua bahan masukan kedalam loyang yang telah dipanaskan terlebih dahulu selama 10 mini.
  • Kemudian taburkan bijan dan bakarlebih kurang 40 minit pada suhu 150 darjah.

Notes

  • Boleh kurang kan gula ke 3/4 cawan jika mahu kurang manis.

Jom cuba Resepi Oden Ala Family Mart. Hanya Menggunakan Rencah Adabi Saja!

Kredit: Hajah Zainab Bt Mawan

Written by rina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ePengambilan PDRM: Permohonan Jawatan Inspektor Polis (2 – 15 Ogos 2021)

ZTE AXON 30 5G Dilancarkan Secara Rasmi